Adviesbureau voor al uw arbozorg
Kwaliteit ontmoet eenvoud

Kenoa Opleidingen


Veiligheid op de werkvloer is een belangrijke zaak

Kenoa Opleidingen heeft haar wortels in de praktische kant van de industrie en weet daarom als geen ander welke (echte) risico's men hier tegenkomt. Wij bieden een scala aan veiligheidstrainingen, standaard of maatwerk, voor iedereen die belang hecht aan veilig werken.


Zowel voor werkgever als werknemer is het belangrijk risico's in het werk te kennen en te herkennen. Immers, veel (bijna-) ongevallen zijn terug te voeren op gebrek aan kennis of onvoldoende bewustzijn van de risico's bij de direct betrokkenen.
Goede veiligheidsopleidingen met een gedegen theorie en duidelijke praktijkgerichte instructies zijn daarom van groot belang.

 

Kenoa organiseert daarom een breed assortiment aan KAM gerelateerde opleidingen.
Alle opleidingen kunnen in-company worden verzorgd, bij u op locatie. Op verzoek kunnen de opleidingen ook in de avonduren of in het weekend worden georganiseerd.


Of het nu gaat om technische, procedurele of vaardigheidstrainingen, of het nu gaat om korte of lange opleidingen voor grote of kleine groepen: in alle gevallen is de kwaliteit van de opleiding vaak erg afhankelijk van de docent die wordt ingezet. Natuurlijk, een goede voorbereiding en goed lesmateriaal helpt, maar de kwaliteit van de docent is toch vaak doorslaggevend. 

 

Doceren kun je leren, maar iedere trainer of docent heeft zijn eigen stijl van doceren. Die vrijheid moet er ook zijn om succesvol te kunnen te streven naar het bereiken van de leerdoelen.

Docenten die door Kenoa worden ingezet zijn dan ook niet alleen deskundig op hun vakgebied maar hebben ook op didactisch gebied hun vaardigheden. Een logische opbouw, voorbeelden uit hun eigen praktijk, iedereen doet mee, interactief, goed gebruik van de media en een enthousiaste en niet statische houding zijn bij ons vanzelfsprekend.

 

Om dit te borgen hanteert Kenoa een selectieprocedure voor nieuwe docenten en worden ingezette docenten periodiek geŽvalueerd en zo nodig bijgeschoold op zowel didactisch als vaktechnisch gebied.

Heeft u aanvullende vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.